بلاگ, مجله خبری عطر و ادکلن

راهنمای خرید عطر

راهنمایی خرید عطر

اگر برای خرید بهتر ادکلن مردانه و یا عطر زنانه نیاز به راهنمایی خرید عطر دارید ، خواندن این مقاله برایتان بسیار مفید خواهد بود .

خرید عطر و ادکلن بایستی تجربه ای ساده و شیرین در عین حال تا جای ممکن صحیح و درست باشد . بسیاری از افراد برای خرید عطر اطلاعات و نکات لازم را نمی دانند و صرفا با اعتماد به فروشنده یا خرید عطری که از قبل می شناسند اقدام به این کار می کنند. در این سبک از خرید احتمال بسیار بالایی وجود دارد که در نهایت منجر به نارضایتی از رایحه ی عطر ، پخش و ماندگاری عطر و یا فاکتور های دیگر عطر خود شود. در این مقاله سعی شده به طور کامل و جامع راهنمایی خرید عطر و ادکلن فراهم کرده باشیم.

اطلاعات پایه ی عطر:

شما برای خرید هر محصولی بایستی یک سری اطلاعات اولیه از آن محصول داشته باشید. موارد و مفاهیم تخصصی برای خرید یک عطر مناسب احتیاجی نیست و فقط مواردی که برای خرید عطر کفایت می کنند تا بتوانید فاکتور های موجود در عطرتان را به درستی تشخیص بدهید.

۱- غلظت ها

  • عطر ها در غلظت های متفاوتی تولید می شوند و بر اساس آنها ساختار رایحه ی عطر و میزان ماندگاری و نشر بو تا حدی مشخص است .
  • او فرش (Eau Fraiche) : معمولا غلظت حدود یک تا سه درصد ماده ی عطر را دارند و بسیار لطیف هستند و ماندگاری پایینی دارند.
  • میست یا افترشیو: میست ها یعنی هیر میست یا بادی میست که اصطلاحا عطر پوست و مو هستند و یا افتر شیو ها غلظت دو تا چهار درصدی دارند و کمی نسبت به او فرش ماندگار تر هستند .

این دو غلظت معمولا در محصولات عطری وجود دارند و در خود عطر های رایج بازار به ندرت یافت می شوند.

  • ادکلن (Eau de Cologne): اود کلن یا ادکلن اصطلاحی برای غلظت حدود دو تا چهار درصد مانند میست ها و افتر شیو ها است که به اشتباه برای عطر های اورجینال به کار برده می شود اما در جامعه ی ایرانی جا افتاده است و ما نیز از این مقوله تبعیت می کنیم. این عطر ها ماندگاری پایین اما شفافیت رایحه ی بالایی دارند و از نت های سبک در آنها بیشتر استفاده می گردد.
  • ادوتویلت (Eau de Toilette): شاید بشود گفت که پر کاربرد ترین کانسنتریشن در دنیای عطر اد وتویلت است. غلظت حدودا پنج تا پانزده درصدی که ماندگاری و نشر بوی متناسبی را در اکثریت عطر ها برای شما فراهم می کند.
  • ادوپرفیوم (Eau de Parfum): ادوپرفیوم یا ادو پارفوم بعد از ادو تویلت بیشترین کاربرد را در عطر سازی داشته و معمولا عطر های در این غلظت هم ماندگاری و نشر بوی متناسبی دارند و نسبت به ادو تویلت ماندگاری بالاتری را نیز ارائه می کنند. میزان غلظت این عطر ها در بازه ی پانزده تا بیست درصدی قرار می گیرد.
  • پیور پرفیوم (Pure Parfum): پیور پرفیوم یا پیور پارفام که با نام اکستریت د پارفام هم ممکنه بشنوید در عطر های پایه الکلی بیشترین غلظت ماده ی عطری را دارد. این دسته از عطر ها قاعدتا از روایح سنگین و متراکم با ماندگاری بسیار بالایی ساخته می شوند و معمولا غلظتی بین بیست تا چهل درصدی را دارند.

غلظت های به خصوص دیگری در تعدادی از برند های خاص نیز دیده می شود اما مواردی که عمومیت دارند همگی در بالا ذکر شده اند که با توجه به سلیقه ی خودتان می توانید از میان آنها انتخاب نمایید.

همچنین برخی از عطر ها مانند بلو د شنل و دیور ساواج (ساواژ) در غلظت های متعددی تولید می شوند که بتوانند سلیقه ی اکثریت افراد جامعه را در بر بگیرند و می توانید با توجه به علایقتان از میان آنها بهترین انتخاب را داشته باشید.

۲-راهنمای خرید عطرو گروه های بویایی

راهنمای خرید عطر و ادکلن

هر عطری که تولید می شود  معمولا در چهار دسته ی عمده و چندین زیر دسته از لحاظ بویایی قرار می گیرد. برخی از این زیر گروه ها مرز های بین دو گروه هستند که ار ترکیبات دو گروه بدست می آیند. این دسته بندی ها به فرد کمک می کند تا فضای کلی بویایی عطر را تشخیص دهد و با توجه به آن انتخاب دقیق تری پیش از مرحله ی تست و بررسی داشته باشد. این خانواده های عطری به طور کلی به شکل زیر تقسیم می گردند.

عطر های امبری ( کهربایی ):

 دسته ی عطر های کهربایی به عطر هایی می گویند که در آنها پایه ی روایح بر روی آکورد کهربا باشد. آکورد های کهربایی معمولا مجموعه ای از عناصر رزینی و ترکیب آن با وانیل یا نت های دیگری است.

این آکورد ها فضای بویایی گرم، شیرین، اغواگر و دعوت کننده هستند. معمولا آکورد های کهربایی به خودی خود شیرینی بی هویتی دارند و توسط نت های دیگر است که سمت و سوی خاصی می گیرند. این سمت و سو های متفاوت و یا ترکیب آنها با گروه های دیگر است که زیر گروه های دسته ی عطر ها کهربایی را می سازند. این زیر گروه ها عبارتند از:

کهربایی گلی ( امبر فلورال ) – کهربایی فوژه – کهربایی ادویه ای ( امبر اسپایسی ) – کهربایی وانیلی ( امبر وانیلا ) – کهربایی چوبی ( امبر وودی )

عطر های آروماتیک ( معطر ):

دسته ی عطر های آروماتیک شامل نت های برجسته ای هستند مثل نعنا و اکالیپتوس که با عناصری مانند اسطوخودوس، رزماری، مریم گلی، و … که حس سبز و ادویه ای قدرتمندی دارند ، ترکیب می شوند . این دسته از روایح در عطر های مردانه و به خصوص عطر های مردانه ی کلاسیک بسیار دیده می شوند. حس انرژی بخش و هجومی که این دسته از عطر ها دارند برای بسیاری از افراد کاربردی و جذاب است. زیر گروه های دسته ی عطر های آروماتیک شامل موارد زیر می شوند:

معطر آبی ( آروماتیک آکواتیک) – معطر فوژه – معطر میوه ای (آروماتیک فروتی ) – معطر سبز ( آروماتیک گرین ) – معطر ادویه ای ( آروماتیک اسپایسی )

عطر های شیپغ:

واژه ی شیپغ در فرانسوی به معنای قبرس است که نام عطری است از فرانسوا کوتی که در سال ۱۹۱۷ سنگ بنای این گروه بویایی را نهاده است. با اینکه یکی از آخرین نبوغ های دنیای عطر ساختار عطر های شیپغ است اما به دلیل ترکیب خشک و چهارچوب محور این عطر ها در دنیای مدرن کمرنگ تر شده اند و بیشتر در عطر های کلاسیک می توان این گروه بویایی را جست و جو کرد. ساختار و پایه ی این دسته از عطر ها ترکیب گس و تلخ و ترش مرکباتی است که معمولا از برگاموت گرفته می شود و با همراهی نت های چوبی و انیمالیک در انتها که توسط قلبی گلی پیوند خورده است. حس صابونی و چرب را در این عطر ها می توان به وضوح حس کرد. این گروه بویایی شامل دو زیر دسته ی شیپغ گلی و شیپغ میوه ای می شود.

عطر های فلورال ( گلی ):

 آیا می توانید حدس بزنید در این دسته از عطر ها از چه روایحی استفاده می کنند؟

کاملا واضح و مشخص است که از نت ها و روایح گلی در دسته ی عطر های گلی استفاده می کنند و این دسته یکی از پر کاربرد ترین گروه های عطری و یقینا گسترده ترین آنها است. باید حتما توجه داشته باشید که روایح گلی مختص به بانوان نیست و بسیاری از عطر های گلی زنانه مردانه و یا مردانه هستند. این دسته از روایح با توجه به زاویه ها و شامل زیر گروه های زیر است:

گلی آلدهیدی – گلی آکواتیک – گلی میوه ای – گلی میوه ای خوراکی ( فلورال فروتی گورمند ) – گلی سبز – گلی چوبی مشکی

عطر های چرمی:

عطر های چرمی یکی از جذاب ترین دسته های روایح عطری هستند. با اینکه تنوع بسیار زیادی از روایح چرم را داریم مانند چرم سیاه، مخملی، حیوانی، گلی، دودی و … زیر گروهی برای این دسته از عطر ها در دنیای عطر تعریف نشده و آن را به صورت یک تک گروه مستقل تعریف کرده اند. جالب است بدانید که روایح چرمی را آغازگر دنیای عطر می دانند.

عطر های چوبی:

یکی از جذاب ترین دسته ی روایح عطر به طور قطع روایح چوبی هستند. از رایحه ی گرم و اعجاب انگیز صندل وود و رایحه ی خشک و متراکم عطر های عودی و وتیوری تا فضا های رزینی همگی در دسته ی روایح چوبی قرار می گیرند. برای سالهای زیادی افراد عقیده داشتند که این دسته از روایح مختص عطر های مردانه است اما امروزه در عطرسازی مدرن می بینیم که محصولات بسیار جذاب زنانه ای در این دسته ی بویایی قرار می گیرند. زیر گروه های روایح چوبی عبارتد از:

چوبی آبی – چوبی معطر – چوبی شیپغ – چوبی گلی مشکی – چوبی ادویه ای

۳- راهنمای خرید عطرو هرم بویایی

هرم بویایی شیوه ی استانداری از نمایش عناصر و نتهای موجود در یک عطر است که بر اساس آن تا حد زیادی می توان رایحه ی عطر را پیش بینی کرد. حتما قبل از تست عطر ها به هرم بویایی آنها توجه کنید تا بدانید که چه عطر هایی را برای تست انتخاب می نمایید. هرم بویایی شامل سه بخش است.

نت اولیه ( تاپ نت ): روایح سبکی که در لحظه ی اسپری تا چند دقیقه و برای مدت کوتاهی حضور دارند.

نت میانی ( میدل نت ): روایحی که بخش اصلی رایحه ی عطر را تشکیل داده و چند ساعت بازی می کنند.

نت پایه ( بیس نت ): روایحی که در آخرین لحظات عمر عطر که اثر کمی از عطر باقی مانده حضور دارند.

بایستی توجه داشته باشید که مهم ترین قسم عطر نت میانی عطر است که محوریت و هویت عطر را مشخص می کند و بیشتر از همه بایستی به آن قسمت توجه داشته باشید. قاعدتا پس از مصرف و تست عطر های متعدد می دانید که به کدام دسته از روایح علاقه دارید یا برای خرید بعدی خود و شرایطی که می خواهید عطر را استفاده کنید به چه سبکی از عطر نیاز دارید و در این مقوله هرم بویایی می تواند کمک بسیاری به شما بکند.

۴- شرایط استفاده ازعطر

فاکتور های زیادی برای شرایط استفاده از عطر شما وجود دارد که می توانید آنها را لحاظ کنید تا بتوانید از تعداد عطر های مورد نظرتان برای بررسی کم کنید و به اصطلاح آنها را گلچین نمایید. این موارد را به طور خلاصه در اینجا بررسی می کنیم.

فصل: این ساده ترین موضوع برای خرید عطر است. قاعدتا عطر های سرد برای فصول گرم و عطر های گرم مناسب فصول سرد سال هستند و بر این اساس تعدادی از عطر های مورد نظرتان را می توانید برای خرید حذف کنید.

مکان: آیا عطر خود را در مکان بسته می زنید یا فضای باز؟ آیا عطر را برای محیط کاری می خواهید یا برای میهمانی؟ اینها مواردی است که می توانید با توجه به استفاده ی خود از روی گروه بویایی بررسی کنید. در وبسایت عطر الیسا برای تعداد زیادی از عطر ها این موارد به تفصیل توضیح داده شده است ، پس پیشنهاد می گردد که بررسی عطر ها را حتما مطالعه بنمایید.

پوشش: معمولا هر فردی پوشش غالبی را برای خود می پسندد و بایستی عطری که می خواهد برای خود انتخاب کند متناسب با پوشش باشد. عطر های رسمی مطابق با پوشش رسمی و عطر های مطابق با پوشش کژوال هستند .

۵- تست عطر

بعد از مراحل قبلی نوبت به تست عطر می رسد. تست صحیح عطر اهمیت بسیار زیادی دارد. سعی کنید با توجه به مراحل قبلی از عطر های مورد نظرتان به لیست کوتاه تری برای تست برسید. سعی کنید که با تهیه ترجیحا سمپل عطر، آن را در موقعیت کنترل شده و مناسب عطر تست کنید. درصورت تست عطر در مغازه ، به همان تست چند دقیقه ای اعتمادی ننمایید. ترجیحا بر روی پوست و یا بلاتر تست کنید و از مغازه خارج شوید و در طول روز عطر را از لحاظ های متفاوت بررسی نمایید.

در نهایت از بین عطر هایی که طی چند روز تست کردید بهترین گزینه را انتخاب نمایید و امیدوارم که بتوانید از خریدتان نهایت لذت را ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *